Blogi

Blogistamme löydät tarkempaa tietoa toiminnastamme, yleistä tietoa markkinoinnista ja mainostoimistopalveluista sekä muista alaan liittyvistä asioista.

Mainostoimisto Idealabra - Blogi

Onko mielessäsi verkkokaupan perustaminen?

Eteesi saattaa tulla tilanne, milloin verkkokaupan perustaminen on ajankohtaista. Olet esimerkiksi aloittamassa uutta yritystä, minkä liiketoiminta perustuu verkossa tapahtuvaan kaupankäyntiin tai haluat laajentaa yrityksesi toimintaa kivijalkamyymälästä myös verkkokaupan puolelle.

Verkkokaupan perustaminen onnistuu nykypäivänä helposti ja sen toteuttamiseen löytyykin monia eri alustoja ja vaihtoehtoja. Suosituin niistä on WooCommerce, joka on maailman käytetyin verkkokauppa-alusta ja myös meidänkin valintamme.

Nettisivut ja verkkokauppa samassa osoitteessa
WooCommerce on WordPress-julkaisujärjestelmän lisäosa, mikä mahdollistaa verkkokaupan lisäämisen uudelle tai jo olemassa olevalle WordPress-sivustolle. WordPress ja WooCommerce mahdollistavat nettisivujen ja verkkokaupan yhdistämisen saumattomaksi kokonaisuudeksi, mikä monelle muulle verkkokauppa-alustalle ei ole itsestäänselvyys.

WOOCOMMERCE ON MONIPUOLINEN VERKKOKAUPPA-ALUSTA
WooCommerce on käytettävyytensä ja monipuolisten ominaisuuksiensa ansiosta yksi parhaista verkkokauppa-alustoista. Se tarjoaa verkkokaupan muokkaamiseen lähes rajattomat mahdollisuudet, mikä tekee siitä erinomaisen verkkokauppa-alustan niin pienille kuin isommillekin verkkokaupoille.

Verkkokaupan hallintaan ja ylläpitämiseen ei tarvita erillistä hallintajärjestelmää, sillä esimerkiksi uusien tuotteiden lisääminen ja vanhojen tuotteiden päivittäminen tapahtuu suoraan WordPressin hallintapaneelista. Verkkokaupan tilauksia pääsee tarkastelemaan myös WooCommercen oman mobiilisovelluksen kautta.

Lisäpotkua ilmaisilla ja maksullisilla lisäosilla
WooCommercelle on saatavilla useita ilmaisia ja maksullisia lisäosia, joiden avulla verkkokauppaan on mahdollista lisätä uusia ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia. Näiden avulla verkkokauppa on mahdollista toteuttaa ominaisuuksiltaan ja ulkoasultaan jokaisen yrityksen tarpeisiin sopivaksi.

Suurin ero ilmaisten ja maksullisten lisäosien välillä on se, että maksulliset lisäosat tarjoavat yleensä monipuolisemmat toiminnallisuudet ilmaisiin lisäosiin verrattuna. Joidenkin toiminnallisuuksien, kuten tiettyjen toimitus- ja maksutapojen lisääminen onnistuu vain maksullisten lisäosien avulla.

MIKSI VERKKOKAUPAN PERUSTAMINEN KANNATTAA?
Verkkokauppa mahdollistaa kivijalkamyymälää laajemman tuote- ja palveluvalikoiman, sillä siellä voi myydä fyysisten tuotteiden lisäksi myös erilaisia digitaalisia tuotteita ja palveluita. Verkkokauppa palvelee asiakkaita ympäri vuorokauden paikasta riippumatta sekä hoitaa tuotteiden ja palveluiden myymisen työntekijän puolesta.

Verkkokaupassa on mahdollista tarjota perinteisten maksutapojen lisäksi myös nykyaikaiset maksutavat, kuten PayPal, Stripe, Klarna ja Paytrail. Tarjoamalla myös monipuoliset toimitustavat asiakkailla on enemmän vaihtoehtoja, mikä kannustaa heitä tekemään ostoksia.

Kivijalkamyymälä vai verkkokauppa?
Laajan tuote- ja palveluvalikoiman esillepano on verkkokaupassa huomattavasti kivijalkamyymälää helpompaa, koska valikoiman laajuus ei ole sidottuna hyllytilan suuruuteen. Verkkokaupassa voi myös jakaa yksityiskohtaisempaa tietoa tuotteista ja palveluista, kuten asiakaspalautteita ja käyttäjäkokemuksia.

Tuotteiden ja palveluiden etsiminen ja niihin tutustuminen aloitetaan nykyään entistä useammin netissä, mutta lopullinen ostopäätös tehdään usein vasta kivijalkamyymälässä. Verkkokauppa ja kivijalkamyymälä tukevatkin toinen toisiaan ja moni yritys hyötyy eniten näiden yhdistämisestä. Kivijalkamyymälä voi toimia myös verkkokaupasta tilattujen tuotteiden noutopaikkana.

MISTÄ VERKKOKAUPAN HINTA MUODOSTUU?
Verkkokaupan hinta muodostuu yleisimmin domain- ja palvelinkustannuksista, verkkokauppa-alustaan liitetyistä lisäosista sekä verkkokaupan teknisestä toteutuksesta ja mahdollisesta ylläpidosta. Muita kustannuksia voi syntyä esimerkiksi sisällöntuotannosta, kuten laadukkaiden tuotekuvien ja informatiivisten tuotekuvausten teettämisestä ammattilaisella.

Verkkokaupan perustaminen on edullinen ja nopea keino laajentaa yrityksen toimintaa ja se on yleensä myös kivijalkamyymälän perustamista halvempi ratkaisu. Kivijalkamyymälän tavoin verkkokauppakin tarvitsee menestyäkseen suunnitelmallista markkinointia, mikä auttaa tavoittamaan potentiaaliset asiakkaat ja vauhdittaa myynnin kasvuun.

Verkkokaupan markkinointi on tärkeää
Markkinointi on olennainen osa verkkokaupan näkyvyyttä, mihin kannattaa panostaa heti alusta lähtien. Markkinoinnin tarkoituksena on saada lisää kävijöitä verkkokauppaan, tehdä kävijöistä asiakkaita ja saada olemassa olevat asiakkaat ostamaan uudelleen.

Internet tarjoaa useita eri mahdollisuuksia verkkokaupan markkinoinnille, kuten maksettu hakukonemainonta ja mainostaminen sosiaalisen median kanavissa. Digitaalisen markkinoinnin avulla on mahdollista saavuttaa haluttu kohderyhmä ja kohdentaa mainonta juuri oikealle sektorille.

Onko mielessäsi uuden verkkokaupan perustaminen tai vanhan päivittäminen? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan millainen ratkaisu sopii parhaiten juuri sinun yrityksesi tarpeisiin!

Kiinnostaisiko artikkeli kaveriasi? Laita jakoon!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on skype
Skype
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ajankohtaista

Uusimmat artikkelit

Alta löydät uusimmat artikkelimme ja kikkaamalla haluamaasi artikkelia pääset tutustumaan sen sisältöön takemmin.

Mainostoimisto Idealabra - Blogi

Sopeudu hetkeen ja tähtää tulevaisuuteen

Maailmassa vallitsee tällä hetkellä hyvin poikkeuksellinen tilanne koronaviruksen takia. Sen vaikutukset näkyvät meillä Suomessakin kotikaranteenien lisäksi myös yritystoiminnan hankaloitumisena. Haasteita on erityisesti yrityksillä, joiden palvelut

Lue lisää »
Mainostoimisto Idealabra - Blogi

Yhteistyö Idealabran kanssa

Tervetuloa meidän ensimmäiseen blogipostaukseen, joka käsittelee yleisesti minkälainen mainostoimisto olemme ja minkälaista yhteistyötä teemme asiakkaidemme kanssa päivittäin. Postaus voisi olla hyvä aloittaa kertomalla lyhyesti keitä

Lue lisää »