WordPress ja WooCommerce

Miksi Valita WordPress: Keskeisimmät edut ja ominaisuudet

WordPress on maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä

WordPress on maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä eli CMS (Content Management System), joka tarjoaa monipuoliset työkalut verkkosivujen luomiseen ja hallintaan. Tässä artikkelissa tarkastelemme, miksi WordPress juuri on erinomainen valinta kotisivujesi alustaksi ja esittelemme sen keskeisimmät edut ja ominaisuudet.

WordPress on helppokäyttöinen ja monipuolinen

WordPressin suurin vahvuus on sen käyttäjäystävällisyys. Sen selkeä käyttöliittymä mahdollistaa verkkosivujen muokkaamisen ja ylläpidon helposti, vaikka olisit vasta aloittelija. WordPressin avulla voidaan luoda sekä yksinkertaisia blogeja, ammattimaisia yrityssivustoja että laajoja verkkokauppoja. Monipuoliset työkalut ja lisäosat tekevät jokaisen sivuston räätälöinnistä vaivatonta.
WordPress on helppo oppia ja käyttää, joten se sopii erinomaisesti myös niille, joilla ei ole aiempaa kokemusta verkkosivujen rakentamisesta. Lukuisten verkkokurssien, tutoriaalien ja foorumeiden ansiosta käyttäjät voivat helposti oppia hyödyntämään WordPressin monipuolisia ominaisuuksia.

WordPress on räätälöitävissä kaikkiin tarpeisiin

Yksi WordPressin suurimmista eduista on sen laaja valikoima erilaisia lisäosia, jotka mahdollistavat verkkosivujen räätälöinnin kaikenlaisten yritysten tarpeisiin. Olipa kyse ulkoasun muokkaamisesta tai uuden toiminnallisuuden lisäämisestä, WordPressin laajasta lisäosavalikoimasta löytyy varmasti sopivat ratkaisut kaikkiin tarpeisiin. Teemoja ja lisäosia löytyy tuhansittain, mikä mahdollistaa uniikin ja toimivan sivuston luomisen helposti.

Erityisesti verkkokauppojen osalta WordPress tarjoaa WooCommerce-lisäosan, joka on yksi suosituimmista ja monipuolisimmista verkkokaupparatkaisuista. WooCommercen avulla voidaan luoda juuri halutunlainen verkkokauppa, joka tukee monenlaisia tuotteita, maksutapoja, varastonhallintaa ja toimitusvaihtoehtoja.

WordPress on rakennettu hakukoneoptimointi silmällä pitäen

Hakukoneoptimointi (SEO) on olennainen osa verkkosivujen näkyvyyttä ja WordPress tarjoaa tähän erinomaiset työkalut. WordPressin puhdas koodi ja selkeä rakenne tekevät siitä hakukoneystävällisen alustan. Lisäksi saatavilla olevat SEO-lisäosat, kuten SEOPress ja Rank Math, auttavat parantamaan verkkosivujen näkyvyyttä hakukoneissa. Laadukas sisältö on kuitenkin edelleen keskeisin tekijä, mikä vaikuttaa sivustosi sijoitukseen hakutuloksissa.

WordPressin SEO-lisäosat tarjoavat myös käteviä työkaluja, kuten avainsana-analyysin, meta-kuvausten hallinnan ja XML-sivukarttojen luomisen. Nämä työkalut auttavat optimoimaan sivustosi hakukoneita varten, mikä osaltaan auttamaa parantamaan verkkosivujesi löydettävyyttä ja liikennettä.

WordPress on luotettava ja turvallinen

WordPress tunnetaan luotettavana ja turvallisena alustana, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan kaikenlaisten verkkosivujen perustaksi. Alustan, teemojen ja lisäosien säännölliset päivitykset takaavat verkkosivujen sujuvan toiminnan ja turvallisuuden. Lisäksi voit parantaa kotisivujesi tietoturvaa käyttämällä lisäosia, kuten SolidWP ja WordFence, jotka tarjoavat kattavan suojan haittaohjelmilta ja hakkerointiyrityksiltä.

WordPressin turvallisuutta lisää myös sen aktiivinen kehittäjäyhteisö, joka työskentelee jatkuvasti haavoittuvuuksien korjaamiseksi ja uusien turvaominaisuuksien lisäämiseksi. Lisäksi monet webhotellit tarjoavat erityisesti WordPressille optimoituja palveluita, jotka sisältävät mm. automaattisia tietoturvaskannauksia.

WordPressin integrointi ja skaalautuvuus

WordPress tarjoaa erinomaiset integraatiomahdollisuudet kolmannen osapuolen palveluiden kanssa. Voit helposti yhdistää sivustosi esimerkiksi sähköpostimarkkinointipalveluihin (esim. CreaMailer ja Mailchimp), analytiikkatyökaluihin (esim. Google Analytics ja Matomo) ja maksupalveluihin (esim. Paytrail ja Klarna). Lisäksi WordPressin skaalautuvuus mahdollistaa sivustosi kehittämisen liiketoimintasi kasvun mukana, olipa kyseessä sitten pieni yrityssivusto tai laaja verkkokauppa.

WordPress ovat kustannustehokas vaihtoehto

WordPress ovat kustannustehokas vaihtoehto, sillä se on ilmainen avoimen lähdekoodin alusta. Vaikka joitakin työkaluja ja lisäosia on saatavilla maksullisina versioina, niin suurin osa perustoiminnoista voidaan toteuttaa ilmaisilla vaihtoehdoilla. Tämä tekee WordPressistä houkuttelevan vaihtoehdon erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille.

WordPress.org vai WordPress.com

WordPress-alustaa valittaessa on tärkeää ymmärtää, mitä eroa on WordPress.orgin ja WordPress.comin välillä. Näiden kahden alustan välillä on merkittäviä eroja, jotka vaikuttavat sivustosi hallintaan, kustannuksiin ja mukautettavuuteen. Yleisesti WordPress.org on suositumpi vaihtoehto ja se on erityisesti mainostoimistojen suosiossa, koska se tarjoaa enemmän joustavuutta ja hallintamahdollisuuksia.

WordPress.org on itseisännöity alusta, joka tarjoaa sivustosi täyden hallinnan. Voit valita omat teemat, lisäosat ja muokata koodia vapaasti. Se sopii erityisesti teknisesti taitaville käyttäjille, jotka haluavat räätälöidä sivustonsa perusteellisesti.

  • Hyvät puolet: Täydellinen hallinta ja muokattavuus, laaja valikoima lisäosia ja teemoja, kustannustehokkuus pitkällä aikavälillä, ei rajoituksia lisäosien ja teemojen käytössä, parempi hakukoneoptimointi (SEO) mahdollisuus, täydellinen hallinta sivuston tiedoista ja datasta.
  • Huonot puolet: Vaatii teknistä osaamista, vastuu ylläpidosta ja turvallisuudesta on käyttäjällä, ylläpitokulut kuten webhotelli ja domain tulevat erikseen, tekniset ongelmat ja päivitykset on hoidettava itse.

WordPress.com on isännöity palvelu, joka huolehtii sivustosi teknisestä ylläpidosta. Se tarjoaa eri hintatasoja, jotka sisältävät erilaisia ominaisuuksia ja rajoituksia. Tämä vaihtoehto sopii paremmin aloittelijoille tai niille, jotka haluavat helppokäyttöisen ratkaisun ilman teknisiä yksityiskohtia.

  • Hyvät puolet: Helppokäyttöisyys, ei teknisiä huolia, sisäänrakennetut ylläpito- ja turvallisuustoiminnot, nopea ja helppo käyttöönotto, automaattiset päivitykset ja varmuuskopiot, peruskäytössä ilmainen.
  • Huonot puolet: Rajoitettu mukauttamismahdollisuus, lisäominaisuudet ja teemat voivat olla kalliita, vähemmän hallintamahdollisuuksia, mainokset ilmaisversiossa ellei niitä maksa pois, rajoitettu integraatio kolmansien osapuolten palveluiden kanssa, rajoitukset kaupallistamisessa ja mainostamisessa.

Kannattaako WordPress-sivut tehdä itse vai tilata mainostoimistolta?

Kotisivujen toteutuksessa voit valita, teetkö ne itse vai tilaatko ne mainostoimistolta. Molemmissa vaihtoehdoissa on omat etunsa ja haasteensa.

Tekemällä itse saat verkkosivut edullisemmin, sillä säästät suunnittelu- ja toteutuskustannuksissa. Tämä vaihtoehto vaatii kuitenkin aikaa ja osaamista. Itse tehdyt verkkosivut eivät yleensä saavuta samaa ammattimaista tasoa kuin ammattilaisten toteuttamat sivut, sekä niiden toiminnallisuus ja ulkoasu voivat jäädä puutteellisiksi.

Mainostoimistolta tilaamalla varmistat, että sivustosi on laadukkaasti ja ammattimaisesti toteutettu. Saat juuri tarpeitasi vastaavat verkkosivut, ja voit keskittyä omaan liiketoimintaasi, kun ammattilaiset hoitavat suunnittelun ja toteutuksen. Mainostoimistot tarjoavat usein myös ylläpito- ja tukipalveluita, joten voit luottaa siihen, että sivustosi toimii moitteettomasti ja pysyy ajan tasalla.

Päätös riippuu tarpeistasi, budjetistasi ja ajastasi. Jos sinulla on tarvittavat taidot ja aikaa, voit harkita sivujen tekemistä itse. Jos taas haluat varmistaa ammattimaisen lopputuloksen ja säästää aikaa, mainostoimiston palvelut voivat olla paras vaihtoehto.

Miksi valita WordPress: Lyhyt yhteenveto aiheesta

WordPress on erinomainen valinta yrityksille kaikilla toimialoilla, jotka haluavat toteuttaa ammattimaiset ja toimivat verkkosivut. WordPressin käyttäjäystävällisyys, monipuolisuus ja räätälöitävyys tekevät siitä ihanteellisen alustan niin pienille yrityksille ja bloggaajille kuin suurillekin organisaatioille. Sen joustavat ominaisuudet tarjoavat tarvittavat työkalut minkä tahansa tyyppisen sivuston rakentamiseen ja ylläpitämiseen. Valitsemalla WordPressin, valitset luotettavan ja monipuolisen alustan, joka vastaa kaikkiin kotisivujesi tarpeisiin.

Tarvitsetko sinäkin laadukkaat ja myyvät WordPress-kotisivut yrityksellesi? Ota meihin yhteyttä, niin toteutamme yrityksellesi laadukkaat kotisivut, jotka löytyvät hakukoneista ja toimivat kaikilla laitteilla.

Lisäominaisuudet

Lisäpotkua verkko­kauppaan

Vaikka verkkokaupan perusominaisuudet ovat jo kattavat, saatat haluta mm. seuraavia lisäominaisuuksia ja -palveluita verkkokauppaasi.

Kattava hakukoneoptimointi

kassa- ja toimitusintegraatio

Chat-toiminto

Blogi

Ajanvarausjärjestelmä

Tapahtumakalenteri

Kieliversiot

Some-syöte

Yritysilmeen suunnittelu

Sisällöntuotanto

Perusominaisuudet

Kattavat ominaisuudet

Verkkokauppaan kuuluu kaikki tarvittavat perusominaisuudet, joilla saadaan toteutettua laadukas verkkokauppa yrityksellesi.

WooCommerce-verkkokauppa

Perus hakukoneoptimointi

Responsiivinen toteutus

Perus verkkokauppasivut

Haluttujen maksutapojen lisäys

Kävijäseuranta

Indeksointi hakukoneisiin

Ohjeet sisällön tuotantoon

Päivityspalvelu

Sisällön päivittäminen

Hoidamme tarvittaessa nettisivujen sisällön päivitykset puolestasi, jotta voit keskittyä täysillä liiketoimintasi pyörittämiseen.

Tekstien muokkaaminen

Kuvien lisääminen

Yhteystietojen muutokset

Hakukoneoptimointi

Artikkelien lisääminen

Tuotteiden lisääminen

Uusien sivujen lisääminen

Toimintojen lisääminen

Sisällöntuotanto

Kaikki tarvittavat muutokset

Lisäominaisuudet

Lisäpotkua nettisivuihin

Vaikka nettisivujen perusominaisuudet ovat jo kattavat, saatat haluta mm. seuraavia lisäominaisuuksia ja -palveluita kotisivuillesi.

Kattava hakukoneoptimointi

Verkkokaupan lisäys

Chat-toiminto

Blogi

Ajanvarausjärjestelmä

Tapahtumakalenteri

Kieliversiot

Some-syöte

Yritysilmeen suunnittelu

Sisällöntuotanto

Perusominaisuudet

Kattavat ominaisuudet

Nettisivuihin kuuluu kaikki tarvittavat perusominaisuudet, joilla saadaan toteutettua laadukkaat nettisivut yrityksellesi.

WordPress-nettisivut

Perus hakukoneoptimointi

Responsiivinen toteutus

Kuvagalleria

Yhteydenottolomake

Google-kartta

Kävijäseuranta

Indeksointi hakukoneisiin

Ohjeet sisällön tuotantoon